Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Θεσσαλονίκη Ι Οι νέοι γυρίζουν την πλάτη στις σχολές διαιτησίας

Κάποια στιγμή πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους όταν μιλάμε για την διαιτησία…

Ανακοίνωσαν πριν από λίγο καιρό στην  (πάντα αδικημένη ) Θεσσαλονίκη νέα σχολή διαιτησίας, στα μέσα Οκτωβρίου.

Γεγονός που θα έπρεπε να μας χαροποιεί όλους όσους μας αρέσει το ποδόσφαιρο και ειδικότερα όσοι έχουμε περάσει από την διαιτησία.

Όμως μαζεύοντας κάποιες πληροφορίες δυστυχώς ανακάλυψα πως κάτι δεν πάει καλά στην νύφη του Θερμαϊκού..!

Σχεδόν πλήρη αδιαφορία για τους νέους και τις νέες για το λειτούργημα , ή εάν θέλετε μιας και είναι επίκαιρο και για το επάγγελμα της διαιτησίας.

Ολοένα μας είπαν στην Βόρειο Ελλάδα οι νέοι άνθρωποι απαξιώνουν τον χώρο και δεν ενδιαφέρονται για την σφυρίχτρα…

Βλέπεις και αυτοί που έως τώρα επέλεγαν τις σχολές οι περισσότεροι ήταν φοιτητές που απλά μένοντας στην πόλη ήθελαν και ένα έξτρα εισόδημα για να ανταπεξέλθουν στα έξοδα των σπουδών τους.

Όμως όλοι γνώριζαν μέσα σε μικρό σχετικά διάστημα πως δεν έχουν καμία τύχη , έστω και αν ήταν καλοί..

Ο λόγος απλός και εύκολα κατανοητός από όσους δεν έχουν παρωπίδες …

Προτεραιότητα για τους εκάστοτε αξιωματούχους της ΚΕΔ της ΕΠΣ Μακεδονίας ήταν και είναι η προώθηση των ΔΙΚΩΝ τους παιδιών. Αυτά που “κουβαλούν” τις ιστορίες των πατεράδων τους οι οποίοι “κοσμούσαν ” την διαιτησία στα νιάτα τους…

Κι έχουμε και λέμε…

Πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας ο Σάββας Δημητριάδης , με τον γιο του να είναι διαιτητής , μετακομίζοντας μάλιστα για “έξυπνους” λόγους στην γειτονική Χαλκιδική που επίσης “φωνάζει το σύνθημα της Θεσσαλονίκης μια πόλη μια ομάδα…!

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Θεσσαλονίκης κ.Τζήκας , έχει και αυτός τον γιο του στην  Γ εθνική !

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ – ΕΠΣΜ κ.Τικόζογλου έχει και αυτός τον δικό του γιο στην Γ εθνική!

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣΜ κ. Φράγιος κατάφερε με διαρκή και αδιάληπτη παρουσία του στα κοινά να βοηθήσει τον δικό του γιο να αναρριχηθεί στην  SL2 ως βοηθός !

Ο Αργύρης Ντάβελας  γιός του πρώην προέδρου του Συνδέσμου Διαιτητών Θεσσαλονίκης κ.  Απόστολου Ντάβελα και αυτός προσφέρει τις υπηρεσίες του ως βοηθός στην SL2!

Μέχρι την λήξη της περασμένης χρονιάς ένας άλλος γιός παλαιού διαιτητού και μέλους του ΣΔΠΘ ο Ματθαίος Βουρνέλης σφύριζε στην SL2 , και κόπηκε για ηλικιακούς λόγους…

Ο γιός του εκπαιδευτή του ΣΔΠΘ Πλάτων Μποζατζίδης και αυτός ανέβηκε σχετικά γρήγορα τα σκαλιά στην διαιτησία, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν άξιζε. Το ζήτημα είναι πως και άλλοι αξίζουν αλλά δεν έχουν τον τρόπο…

Ένας άλλος ( για την ιστορία το γράφουμε )  διαιτητής ο Νίκος Τεβεκέλης τα παράτησε αν και ήταν στην SL2.

Γιός του στελέχους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Μάλαμα Τεβεκέλη (τον οποίο ψήνουν για νέο πρόεδρο στην ΕΠΣ Μακεδονίας αλλά αρνείται …)!

Με αυτά και με αυτά καταλαβαίνει εύκολα κάποιος νέος πως δεν έχει καμία τύχη να ανέβει όσο καλός και αν είναι.

Γιατί πολύ απλά στην ήδη απαξιωμένη διαιτησία χωρούν ΜΟΝΟ τα δικά τους παιδιά !

Άρα γιατί να “ψαρώσουν” και για ποιόν λόγο να αποφασίσουν να πάνε σε ένα μονοπάτι που και δεν το γνωρίζουν , και “λερωμένο” είναι…!

Βέβαια υπάρχει και ένα κερασάκι στην παραπάνω αναφορά καθώς μάθαμε πως πριν από λίγους μήνες σε αγώνα της ΕΠΣ Μακεδονίας υπήρξε σεξιστική επίθεση και χούφτωμα σε γυναίκα επόπτρια από προπονητή το οποίο η τοπική ένωση το αγνόησε , ή αν θέλετε το κουκούλωσε , με αποτέλεσμα η κοπέλα να τα παρατήσει και να αποχωρήσει από την διαιτησία οριστικά!

Με λίγα λόγια τις κόψανε τα όνειρα για κάτι που αγάπησε και ήθελα αγνά να προφέρει!

Αυτή είναι η διαιτησία και τα σκοτεινά μονοπάτια της στην Θεσσαλονίκη που έχει το θράσος να ζητά να κάνει σχολή και να πάνε νέοι και νέες να ασχοληθούν!

Τα διαλύσατε ΟΛΑ και ησυχάσατε…!

 

ΥΓ Αν αληθεύει η πληροφορία μας μέχρι και τον τέως κορυφαίο διαιτητή κ. Νίκο Φιλιππιάδη  έδιωξαν από κοντά τους που τους πλήρωνε τα τραπέζια και χρηματοδοτούσε τον αγνό …..αγώνα τους για να κρατηθούν στην εξουσία..