Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΣΔΠ Κοζάνης Ι Κάτι πρέπει να κάνουμε πριν να είναι αργά….

Επιστολή προς τον Πρόεδρο και τα μέλη Δ.Σ. Ο.Δ.Π.Ε – Ένωσης Διαιτητών, απέστειλε ο ΣΔΠ Κοζάνης ενόψει της αυριανής έκτακτης Γενικής  Συνέλευσης :

 

“Κύριε πρόεδρε και συνάδελφοι μέλη του Δ.Σ.

Σύμφωνα με το άρθρο 10 κεφάλαιο Γ παράγραφος 9α του καταστατικού της Ομοσπονδίας – Ένωσης Διαιτητών μας καλείτε σε τακτική γενική συνέλευση στις 22/10/2022 ενώ το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται σε έκτακτη γενική συνέλευση για ρύθμιση ζητημάτων που δεν μπορούν να ρυθμιστούν από την τακτική γενική συνέλευση.

Αφού λοιπόν μας καλείτε σε έκτακτη γενική συνέλευση, ζητάμε σύμφωνα με το άρθρο 10 κεφάλαιο Γ παράγραφος 9β στα θέματα προς συζήτηση να συμπεριληφθεί και το αν είναι νόμιμη βάση καταστατικού η λειτουργία του Δ.Σ. με 13 μέλη ενώ το νέο καταστατικό στο άρθρο 16 παράγραφος 1 αναφέρει ξεκάθαρα ότι η Ο.Δ.Π.Ε. – Ένωση Διαιτητών διοικείται από Δ.Σ. που αποτελείται από 9 τακτικά μέλη.

Αν έχετε εξασφαλίσει την νομιμότητα για λειτουργία του Δ.Σ με 13 μέλη ( υπάρχει γνωμοδότηση νομικού συμβούλου που να εξασφαλίζει την λειτουργία του Δ.Σ. με 13 μέλη ενώ το καταστατικό λέει 9 ;; ) παρακαλώ ενημερώστε μας αλλιώς πρότασή μας είναι ότι πρέπει να γίνουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και να εφαρμοστεί το νέο μας καταστατικό.

Επίσης στα θέματα της ημερήσιας διάταξης της γενικής συνέλευσης δεν υπάρχει το βασικότερο θέμα της ένταξης της Ομοσπονδίας – Ένωσης Διαιτητών σαν μέλος της Ε.Π.Ο. και ενώ όπως μαθαίνουμε από άλλες πηγές έγινε συνάντηση του προέδρου και 2 μελών του Δ.Σ. με τον πρόεδρο της Ε.Π.Ο. κ. Μπαλτάκο, εμείς οι Σύνδεσμοι – μέλη δεν έχουμε καμία ενημέρωση από εσάς για το τι έγινε στην συνάντηση.

Σε όλα τα email που μας έχετε στείλει από τις 27/09/2020 που έγινε η προηγούμενη γενική συνέλευση και ζητάτε έγγραφα των Συνδέσμων για να τα προσκομίσετε στην Ε.Π.Ο. χρησιμοποιείτε την φράση « Θα πρέπει να γνωρίζουμε ποιοι είμαστε και πόσοι είμαστε ».

Υπολογίστε και ακούστε εμάς που σας απαντάμε γιατί αυτοί είμαστε και κάτι πρέπει να κάνουμε πριν να είναι αργά.

Παρακαλούμε είτε όπως μας ενημερώσετε άμεσα για τα δυο παραπάνω θέματα είτε όπως συμπεριληφθούν στα θέματα της γενικής συνέλευσης.”