Όταν μία Ένωση έχει 4.500 χιλιάδες παιχνίδια σε μία αγωνιστική περίοδο, ιδιαίτερα ανταγωνιστικά και απαιτητικά, και στη Β’ Eθνική κατηγορία (Super League 2) έχει μόνον έναν διαιτητή, ενώ Ενώσεις με 200 παιχνίδια ετησίως έχουν περισσότερους διαιτητές από την ΕΠΣ Μακεδονίας, νομίζουμε ότι είναι ένα φαινόμενο προς διερεύνηση.

Ο κ. Κλάτενμπεργκ και οι συν αυτώ συνεργάτες του, Έλληνες αξιωματούχοι της ΚΕΔ, πρέπει να ελεγχθούν από την Ομοσπονδία και την Επιτροπή Δεοντολογίας για την μεροληπτική τους κρίση στους πίνακες διαιτησίας. Επιλογές με μοναδικό κριτήριο την αποδοχή της ύπαρξής τους στην ΚΕΔ για όσες Ενώσεις οι επαγγελματικές ομάδες που ανήκουν σ’ αυτές ψήφισαν την ανανέωση της παραμονή τους.

Πώς αυτοί οι άνθρωποι θα ξεκινήσουν την επαγγελματική διαιτησία όταν το μοναδικό τους κριτήριο είναι η εξυπηρέτηση και το ρουσφέτι; Φωτογραφικές, ρατσιστικές προσεγγίσεις ενός κανονισμού που κανένας δεν ξέρει τι γράφει. (Καινοτομία: πρώτα βγαίνουν οι πίνακες και μετά ο κανονισμός). Παραπέμπει σε Zιμπάμπουε, για να πλήξουν ανθρώπους που δεν ακούν.

Το ηλικιακό είναι και ήταν εναρμονισμένο με την UEFA, για να τον αλλάξουν τον Κανονισμό (και αυτό συμβαίνει μόνον στην Ελλάδα) κάποιοι φοβούνται….

Είναι μία Επιτροπή Εξυπηρέτησης ρουσφετολογικών ακουσμάτων ημετέρων αδιαφορώντας για το διαιτητικό αύριο των ΕΠΣ. Δυστυχώς αυτά που δηλώσαμε ως ΕΠΣ Μακεδονίας πριν από έξι μήνες επαληθεύονται.

Δεν είναι δυνατόν αρκετοί νέοι διαιτητές να κρίνονται ικανοί και να αντεπεξέρχονται επιτυχώς σε ιδιαίτερα δύσκολα παιχνίδια, τοπικών και εθνικών πρωταθλημάτων και να μην κρίνονται ικανοί για να αξιολογηθούν σε ανώτερη κατηγορία. Δεν είναι δυνατόν να αποσπούν ευμενή σχόλια από τους συντελεστές των αγώνων και να τους συμπεριφέρονται απαξιωτικά.

Με τέτοιες συμπεριφορές, πολλοί νέοι διαιτητές θα φύγουν από τη διαιτησία, με αποτέλεσμα η ΚΕΔ να μας φέρνει διαιτητές από τα Βαλκάνια.

Κύριε Μπαλτάκο, σας καλούμε να μην αποδεχτείτε τους πίνακες και να καλέσετε την Επιτροπή Δεοντολογίας να διερευνήσει την πηγή των εξαρτήσεων, αλλιώς και εσείς θα είστε συνυπεύθυνος. Όπως, επίσης, να μην ανανεωθεί η σύμβαση του διπλοθεσίτη κ. Κλάτενμπεργκ και να απολυθούν άμεσα οι Έλληνες συνεργάτες του στην ΚΕΔ.


Για την Ε.Π.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ