Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Παράνομη η σύνθεση της επιτροπής διαιτησίας της ΕΠΣ Ηρακλείου

 

Με επιστολή  προς την ΕΔ  της ΕΠΣ Ηρακλείου,  ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ηρακλείου, Βασίλης  Κοκκινάκης, χαρακτηρίζει τη σύνθεση της επιτροπής παράνομη  και καλεί τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρό του σε παραίτηση .

“Προς ΕΔ/ΕΠΣΗ

Κοινοποίηση: Επιτροπή Δεοντολογίας ΕΠΟ

Απάντηση σε παράνομη κλήση

Σε απάντηση του εγγράφου Αριθμ. Πρωτ. 445 11/8/22 με τίτλο Έγγραφη κλήση σε απολογία-εξηγήσεις έχω να σας πω τα εξής:

Το έγγραφο αυτό είναι παράνομο γιατί συντάχθηκε από μια επιτροπή που δεν έχει τα προσόντα να είναι στην επιτροπή διαιτησίας. Συγκεκριμένα στον κανονισμό της ΕΠΟ που ανακοινώθηκε μόλις προ λίγων ημέρων αναφέρεται ότι:

ΑΡΘΡΟ 9 : Προσόντα Μελών Διαιτησίας. Η ΕΔ θα αποτελείται από πρώην διαιτητές η βοηθούς διαιτητές οι οποίοι θα έχουν αξιολογηθεί από την ΕΠΟ. Μόνο σε περίπτωση οπού υπάρχει έλλειψη αξιολογημένων ( κάτι που δεν ισχύει στο Ηράκλειο) δύναται να διοριστούν μη αξιολογημένοι.

Τόσο ο πρόεδρος κ. Ιωαννίδης όσο και ο αντιπρόεδρος κ. Χανιωτάκης δεν είναι αξιολογημένοι από την ΕΠΟ συνεπώς οποιοσδήποτε διορισμός τους στην επιτροπή είναι παράνομος.

Στην προσπάθεια σας να με τιμωρήσετε βαπτίσατε ένα δίτερμα προπόνησης δύο ομάδωνσε φιλικό αγώνα. Σαν πρόεδρος του Συνδέσμου ουδέποτε θα αγωνιζόμουν σε επίσημοφιλικό γιατί σέβομαι τον κανονισμό και τα νομίμως διορισθέντα όργανα.

Σας καλώ λοιπόν να παραιτηθείτε από την θέση που κατέχετε στην επιτροπή διαιτησίας και να διοριστεί από την ΕΠΣΗ νέα από τον πίνακα των αξιολογημένων πρώην διαιτητών.

Σε περίπτωση τιμωρίας αυτή θα είναι παράνομη και επιφυλάτομε για οποιαδήποτε ενέργεια ενώπιον των ποδοσφαιρικών και δικαστικών αρχών προκειμένου να διαφυλάξω την τιμή και την αξιοπρέπεια μου.

Με βαθιά απογοήτευση Κοκκινάκης Βασίλης Προέδρος ΣΔΠΗ

Αξιολογημένος παρατηρητής και εκπαιδευτής ΕΠΟ”