Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023
Γ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Φωνές από τον ΑΟ Υπάτου για την διαιτησία του Καλυβιανάκη

Με την παρούσα αναγκαζόμαστε δυστυχώς, να εκφράσουμε την έντονη απογοήτευση μας για την αντιμετώπιση που έτυχε η ομάδα μας από την πλευρά της διαιτησίας, στο εκτός έδρας παιχνίδι της που έγινε την Κυριακή 29-10-2023 στην Κρήτη με τον Αλμυρό Γαζίου στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Όλα κυλούσαν με ποδοσφαιρική λογική μέχρι τη στιγμή (17ο λεπτό) που η ομάδα μας έκανε το .. λάθος (όπως αποδείχθηκε) να ισοφαρίσει το παιχνίδι. Από εκείνη τη στιγμή και μετά η διαιτησία φάνηκε ότι θέλησε να επηρεάσει τη ροή του αγώνα, προφανώς προς τη μεριά των συντοπιτών τους. άλλαξε πίστα και οδηγούσε το παιχνίδι εκεί που ήθελε. Πιο συγκεκριμένα στο 37ο λεπτό ο Γλυνός (ΑΟ Υπάτου) έχοντας την μπάλα μπροστά του και τον Πατινιώτη (Αλμυρός Γαζίου) πίσω του, προστάτευσε την μπάλα και την πάσαρε στον τερματοφύλακα του. Ωστόσο, ο αντίπαλος του προσπάθησε να ξαναπάρει την μπάλα, έπεσε κάτω και ο διαιτητής Κωνσταντίνος Καλυβιανάκης από τον σύνδεσμο Ρεθύμνου, εφηύρε παράβαση κι έδωσε πέναλτι!!!

Η συνέχεια ήταν εξ ίσου εντυπωσιακή με συνεχή σφυρίγματα σε βάρος της ομάδας μας στην οποία δεν επέτρεψε να επιτεθεί ξανά, ανακόπτοντάς την άλλοτε με ανύπαρκτα φάουλ ή οφσάιντ και άλλοτε με αλλαγές σε πλάγια άουτ (έγινε τουλάχιστον 5 φορές!). Αποκορύφωμα η φάση προς το τέλος του αγώνα όταν ο βοηθός του ανακόπτει με ανύπαρκτο οφσάιντ τον επιθετικό της ομάδας μας ΚΟΥΕΣΙ ο οποίος βγαίνει για γκολ και ανατρέπεται εντός περιοχής. Αντί να καταλογιστεί το πέρα από κάθε αμφισβήτηση πέναλτι, ο βοηθός φρόντισε να το μετατρέψει σε οφσάιντ. Τέλος, η συνεχιζόμενη κακή διαιτητική συμπεριφορά είχε ως αποτέλεσμα, όλως τυχαίως και κατά την άποψη μας στοχευμένα, να κιτρινιστούν οι 2 επιθετικοί μας, οι οποίοι συμπλήρωσαν τις (3) και δεν θα αγωνιστούν την ερχόμενη Κυριακή.