Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διαιτητές Φλώρινας: Καθηλώνετε το ποδόσφαιρο στον πάτο της ανυποληψίας και της καχυποψίας

Με επιστολή τους οι Διαιτητές του Συνδέσμου Φλώρινας διαμαρτύρονται για τις νέες λίστες που ανακοίνωσε η ΚΕΔ

Η σχετική επιστολή του ΣΔΠ Φλώρινας:
ΠΡΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΠΟ κ. ΜΠΑΛΤΑΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
Κ.Ε.Δ. ΕΠΟ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Ε.Π.Σ ΦΛΩΡΙΝΑΣΑ

Αξιότιμοι κύριοι
Με την παρούσα επιστολή διαμαρτυρίας θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια και την αγανάκτηση μας προς την επιτροπή αξιολόγησης της ΚΕΔ ΕΠΟ, για τις αξιολογήσεις των διαιτητών για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023.

Δυστυχώς οι φετινές αξιολογήσεις επιφύλασσαν αρκετές δυσάρεστες εκπλήξεις για τους διαιτητές της ΕΠΣ Φλώρινας.

Συγκεκριμένα εκτός πινάκων βρέθηκε ο αξιολογημένος βοηθός της 2ης Κατηγορίας Νίκος Δημόπουλος (αλήθεια έτσι πετύχατε την εξυγίανση της 2ης Κατηγορίας ;;;) ενώ δεν προήχθησαν στην ανώτερη κατηγορία τόσο ο διαιτητής Νίκος Θεοδωρόπουλος όσο και οι βοηθοί Παύλος Δούμτσης και Παντελής Πάνου.
Μάλιστα αυτό ήρθε σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία όλοι οι ανωτέρω διαιτητές μας πραγματοποίησαν μια εξαιρετική χρονιά με άριστες βαθμολογίες στους αγώνες που κλήθηκαν να διαιτητεύσουν.

Ιδιαίτερη και αλγεινή εντύπωση μας προκαλεί επίσης το γεγονός ότι προήχθησαν ή παρέμειναν στους πίνακες διαιτητές που είχαν στο ενεργητικό τους άσχημες διαιτησίες και παραπομπές.

Δεν γνωρίζουμε κύριοι της ΚΕΔ ΕΠΟ ποιοι λόγοι σας ώθησαν σε αυτές σας τις ενέργειες. Σίγουρα όμως έτσι δεν βοηθάτε το ποδόσφαιρο και μάλλον το καθηλώνετε στο πάτο της ανυποληψίας και της καχυποψίας.

Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Φλώρινας σε συνεργασία με την ΕΠΣ Φλώρινας στα 40 και πλέον χρόνια λειτουργίας του εδώ στην εσχατιά της Ελλάδας, προσπαθεί με πολλές δυσκολίες να λειτουργεί και να εκπαιδεύει διαιτητές που θα υποστηρίξουν τόσο τα εθνικά πρωταθλήματα , όσο και το τοπικό πρωτάθλημα.

Ψαλιδίζοντας όμως την προσπάθεια και τα όνειρα των διαιτητών μας με απαράδεκτες αξιολογήσεις, δεν βοηθάτε στην προσπάθεια να κρατήσουμε ανοιχτό το σύνδεσμο μας και να δώσουμε κίνητρα σε νέα παιδιά να ασχοληθούν με την διαιτησία. Επίσης η συρρίκνωση του τοπικού πρωταθλήματος με την συμμετοχή ολοένα και λιγότερων ομάδων είναι ένα ακόμα ισχυρό αντικίνητρο για να ασχοληθεί κάποιος με το ποδόσφαιρο στην Φλώρινα.

ΚΥΡΙΟΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ!Σας ενημερώνουμε ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο .
Ζητάμε από την ΚΕΔ-ΕΠΟ να επαναξιολογήσει τους διαιτητές μας και να προχωρήσει σε διόρθωση των πινάκων διαιτησίας, δίνοντας τους την δυνατότητα να συνεχίσουν να προσφέρουν αλλά και κίνητρα σε νέους διαιτητές να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο.
Σε διαφορετική περίπτωση η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Φλώρινας θα υποβάλει την παραίτηση της και ως Σύνδεσμος θα «κατεβάσουμε ρολά».
Κύριε πρόεδρε της ΕΠΟ κ. Μπαλτάκο, σας καλούμε να μην αποδεχτείτε τους πίνακες και να καλέσετε την Επιτροπή Δεοντολογίας να διερευνήσει την αδικία εις βάρος των διαιτητών μας.

Όπως, επίσης, να επανεξετάσετε το έργο του κ. Κλάτενμπεργκ και των συνεργατών του στην ΚΕΔ –ΕΠΟ οι οποίοι κάθε άλλο παρά βοηθούν τους Έλληνες Διαιτητές.
Τέλος καλούμε τον Πρόεδρο και το Δ.Σ της ΕΠΣ Φλώρινας να σταθεί στο πλευρό των διαιτητών της και στο ύψος των περιστάσεων και να δώσει μαζί μας τον αγώνα για την αποκατάσταση της αδικίας απέναντι σε νέα παιδιά του τόπου τους. 
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΘΩΜΑΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΨΑΛΛΙΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ